Windows Hosting ve Linux Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?
Windows ve Linux hosting seçenekleri arasında seçim yaparken başlıca düşünülmesi gereken şey sunucunun hangi amaçla kullanılacağıdır. X86 sunucuların popülaritesinin artması ile beraber Linux sunucular giderek daha popüler hale gelmeye başladı. Windows dağıtımları da her ne kadar giderek daha fazl kişi tarafından tercih edilmeye başlansa da büyüme sayıları hala Linux’ın gerisinde.
Mustafa Gürhan
18 Şubat 2020
Magento vs WordPress Hangisini Seçmeliyim?
Günümüzde bir internet sitesi açmak son derecek olay hale gelse de e-ticaret sitesi açmak bir nebze daha zor olabilir .Günümüzde hosting firmaları tarafından sunulan tek tıkla kurulum hizmetleri ile her geçen gün internet sitesi sahibi olmak dah kolay hale gelmektedir. Ancak burada yine kullanıcıların karar vermesi gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Bunların başında ise hangi altyapının ya da içerik yönetim sisteminin seçimi gelmektedir. Content Management System ya da kısaca CMS sayesinde günümüzde tek bir satır kod yazmadan internet sitesi sahibi olmak mümkün olmaktadır. Söz konusu e-ticaret sitesi olduğunda WordPress ile Magento önemli alternatifler arasında yer almaktadır.
YAKUP İLKER TURHAN
14 Mayıs 2020
OpenCart vs WordPress Hangisini Seçmeliyim?
OpenCart ve WordPress gibi platformlar sayesinde günümüzde e-ticaret sitelerinin sayısı hızla artmaktadır ve çok fazla bilgisi olmayan kişiler bile bu. Platformlar sayesinde e-ticaret sitesi sahibi olabilmektedir. İlk olarak OpenCart ve WordPress’e baktığımızda aslında her iki platform birbirlerinden oldukça farklı platformlardır. OpenCart kullanıcılara e-ticaret özellikleri sunan bir Content Management System’dir. WordPress ise sadece bir CMS platformudur ve üzerinde varsayılan olarak herhangi bir e-ticaret özelliği bulunmamaktadır. Ancak WordPress’in en çok kullanılan eklentileri arasında yer alan WooCommerce sayesinde WordPress sitelere e-ticaret sitesi özellikleri kazandırılabilmektedir. Her iki platformun da ücretsiz olması kullanıcılar için avantajlı denebilecek noktalar arasında yer almaktadır.
Berna Poyraz
5 Ağustos 2020
Drupal vs WordPress Hangisini Seçmeliyim?
İnternet sitesi oluştururken tercih yapılması gereken seçimlerden birisi de CMS adı verilen Content Management System yapıyı seçmektir. Bugün CMS sayesinde birçok kişi herhangi bir kod bilgisine sahip olmasa bile internet sitesi oluşturabilmektedir. Günümüzde CMS denildiğinde akla gelenlerin başında WordPress ve Drupal gibi sistemler gelmektedir. En popüler iki platform olan WordPress ve Drupal birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Bu farklı özellikler de kullanıcılar için çeşitli avantajlar ve dezavantajlar yaratmaktadır. HTML ya da CSS bilmeden internet sitesi sahibi olmak bu araçlarla mümkün olabilmektedir. Drupal vs WordPress seçimi yapmadan önce her iki platformunda artılarını, eksilerini bilmek ve ona göre seçim yapmak gerekmektedir.
Mustafa Gürhan
26 Temmuz 2020
Joomla vs WordPress Hangisini Seçmeliyim?
İnternet sitesi oluşturmadan önce kısaca CMS olarak bilinen Content Management System seçimi son derece önemlidir. Üstelik bu seçim internet sitesinin geleceğini de önemli ölçüde etkilemektedir. Günümüzde WordPress veya Joomla gibi birçok CMS platformu bulunmaktadır. Bu platformların kendilerine has artıları ve eksileri yer almaktadır. CMS denildiğinde WordPress ve Joomla popüler seçimler arasında yer almaktadır. Her iki platformunda özelleştirme seçenekleri, aktif toplulukları ve kolay kullanımı bulunmaktadır. Her iki platformda kod bilgisi olmayan birisinin kolay bir şekilde internet sitesi oluşturmasını ve bunu yayınlamasını sağlamaktadır.
Atalay Sidar
26 Temmuz 2020
PrestaShop vs WordPress Hangisini Seçmeliyim?
2007 yılında kullanıma açılan PrestaShop e-ticaret platformu kurmayı sağlamaktadır. Platform açık kaynaklı olması nedeniyle ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir. Burada yapılan tek ödeme hosting ödemesidir. Hosting firmalarının sunduğu otomatik kurulum hizmetleri sayesinde günümüzde herhangi bir teknik bilgisi olmayan birisi bile e-ticaret sitesi açabilmektedir. PrestaShop günümüzde dünya çapında 270.000’den fazla e-ticaret sitesinde kullanılmaktadır. PayPal, Google Checkout, Payments Pro via API, Authorize.net ve Skrill gibi popüler ödeme yöntemleri desteklenmektedir. PrestaShop için Apache 1.3 ve üzeri, Apache 2.x, Nginx ya da Microsoft IIS gerekmektedir. PHP 5.4 ve üzeri gerektiren platformda MySQL 5.0 ve üzeri veri tabanı bulunmalıdır. Ayrıca platform 41 farklı dili desteklemektedir.
Halim AltınSoy
25 Temmuz 2020